Contact
dakdekkingswerkzaamheden dakonderhoudscontract installatie werkzaamheden
     
   
 

Titaanzink is een duurzaam, makkelijk toepasbaar en esthetisch verantwoord bouwmateriaal. Titaanzink krijgt door kleine toevoegingen van titaan (vandaar Titaan-zink), koper en aluminium goede bewerkingsmogelijk-heden en een uitstekende duurzaamheid. Daarom wordt titaanzink, naast de populaire toepassing voor dakgoten en regenpijpen, veel toegepast voor het bekleden van daken, dakkapellen en gevels. De duurzaamheid dankt zink aan de vorming van een onoplosbare beschermende laag op het oppervlak, ook wel zinkpatina genoemd.

Afhankelijk van de toepassing en omstandigheden kan de levensduur oplopen tot wel 200 jaar. Een zinken, hellend dak houdt het 75 tot meer dan 100 jaar vol. Een zinken dakgoot heeft een levensduurverwachting van 50 tot zelfs 75 jaar. Zink gaat daardoor even lang mee als het gebouw. Er is dus geen tussentijdse vervanging nodig. Na een lange staat van dienst kan het zink volledig worden gerecycled. In principe is zink onderhoudsvrij, maar in het najaar een zinken dakgoot schoonmaken, bevordert naast de waterafvoer natuurlijk ook de levensduur.

Van alg tot bacterie, van plant tot dier: alle organismen hebben metalen nodig. Geen vorm van leven kan ontstaan zonder gebruik te maken van essentiële metalen als koper, zink en ijzer. Zink heeft een groot aantal biologische functies in de mens. Bij de mens zijn meer dan 300 enzymen bekend die zink bevatten. Enzymen zijn biologische verbindingen die stofwisselings- en andere levensprocessen mogelijk maken. Zink is verder betrokken bij de signaaloverdracht in de zenuwen.Gratis dakinspectie en voordelig onderhoud
Is de bedekking van uw dak al een aantal jaren oud of bent u niet zeker van de goede staat, vraag dan een gratis kwaliteitsinspectie of een voordelig onderhoudsabonnement aan bij Kerkhof dakdekkers.

 
  Kerkhof Dakdekkers- en Loodgietersbedrijf - Zeisterveste 14 - 3432AT - Nieuwegein - info@s-kerkhof.nl - tel: 030-889 47 77 - mob: 06-50 23 67 64