Contact
dakdekkingswerkzaamheden dakonderhoudscontract installatie werkzaamheden
     
   
 

Een koperen dak is groen, althans na verloop van tijd. Door weersinvloeden wordt een koperoxidelaag gevormd. Door deze laag, ook wel patinalaag genoemd, krijgt koper zijn kenmerkende, groene kleur. De fraaie, kopergroene uitstraling en duurzaamheid (onder normale omstandigheden minstens 200 jaar) zijn redenen om koper te kiezen voor dakgoten en regenpijpen alsmede het bekleden van daken, dakkapellen en gevels.

Koper staat chemisch niet ver af van zilver en goud. Men zou het “bijna-edelmetaal” kunnen noemen. Net als bij zink en lood is er sprake van een uitstekende corrosiebestandheid door de patinalaag. Deze beschermlaag komt, anders dan bij zink en lood, veel langzamer tot stand, maar wordt dan zo dicht dat de dikteafname als gevolg van corrosie tot stilstand komt. Afhankelijk van de atmosferische omstandigheden kan het 70 jaar duren voordat deze groene beschermlaag zich heeft gevormd.Als men niet zo lang wil wachten op het ontstaan van de groene kleur, kan de vorming hiervan in de fabriek kunstmatig worden versneld, zodat bij montage de groene kleur reeds aanwezig is.Daarnaast is er een speciaal, aan beide zijden vertind koper. Deze verscheidenheid zorgt ervoor dat ieder gebouw zijn eigen karakter krijgt, terwijl toch voor de kwaliteit van koper gekozen kan worden.

Zowel in de dode als de levende natuur komt koper minder voor dan zink, hetgeen niet wil zeggen dat het daarom minder belangrijk zou zijn voor het leven. Er zijn meer dan 25 koper-houdende enzymen en eiwitten bij de mens bekend die hun activiteit ontlenen aan de unieke eigenschappen van koper. Het enzym-activerende koper kan door geen enkel ander metaal worden vervangen. Deze enzymen vervullen kritische functies in organismen.Gratis dakinspectie en voordelig onderhoud
Is de bedekking van uw dak al een aantal jaren oud of bent u niet zeker van de goede staat, vraag dan een gratis kwaliteitsinspectie of een voordelig onderhoudsabonnement aan bij Kerkhof dakdekkers.

 
  Kerkhof Dakdekkers- en Loodgietersbedrijf - Zeisterveste 14 - 3432AT - Nieuwegein - info@s-kerkhof.nl - tel: 030-889 47 77 - mob: 06-50 23 67 64